Historia

2008-03-28 hos Lars Andersson. Torp hade hämtat influenser från sin semestertrip till Indien när det bjöds på käk. Alla provare på plats, fem nya sorter, sent inköpta av Kent. GlenKimstads topplista fick en ny ledare. I flera år har Macallan Gran Reserva innehaft förstaplatsen, men fick nu se sig besegrad av en betydligt billigare Clynelish distillers edition. Bara 499 för denna pärla är ett fynd och halva whiskyklubben ska ge sig in och handla den närmsta tiden. Diskussioner om vad vi ska göra med klubbkassan. Designade kläder, whiskymässa. Diskussionen lär fortsätta....
Den 25/1-2008 hos Nicke och Mona i det nybyggda huset Solvändan på Grensholmsvägen. Gästprovare var den mäktige Anders Pettersson, jobbarpolare med Nicke. Anders tryckte in 3 rätt, ett mycket gott resultat denna svåra omgång som Leffa komponerat. Temat var 18-åringar, där Bowmore var den enda som alla prickade in på ett par meters avstånd. Återstående sorter var kniviga och Famous grouse avgick med segern med 7.8 i betyg. Rotfruktsgratäng med cheddarfyllning samt strimlad lövbiff i grönpepparsås samt en äppelkaka till efterrätt bjöds det på. Blouis fick förstärkning i form av Mona samt Monas syster Tina. Kvällens pajas blev Lasse Hess som åkte hem med bygelns jacka tillhörande attiraljer som bilnycklar och mobiltelefon.
Provning hemma hos torp. Ny giv med att servera whiskysorter till maten vilket var lyckat smakmässigt men man blev ju inte nyktrare. Fantastisk rätt med lax i tunnbrödsrulle. Kvällens höjdare var en sista minuten whisky från Bygeln - Balvenie New Wood som föll alla i smaken. Kvällens värsting en rökkanon från Blackadder.
7/10-2005 Hos Nicke och Mona i Kimstad. Ingen fullpoängare eller nolla. Mona var gästprovare denna gång och hon lyckades pricka in samma två sorter som Nicke. En kombination av Monas skicklighet och Nickes oförmåga att känna doft och smak efter 7 års träning! Maten som serverades denna gång var kälknöl på älgstek och potatisgratäng, otroligt gott. Åsas taxi åkte vid 1-tiden då alla hemvändare äntligen bestämt om de skulle åka med eller inte. Leif lyckades se till att inte lämna provningen sist, vilket troligtvis berodde på att han inte var med.
19/8-2005 hos Ove. Vi hälsar Ove välkommen tillbaka till våra provningar efter en väldigt lång frånvaro. När provningen denna gång lokaliserades till hans bostad i Åby lyckades han äntligen få till en lucka i almanackan. Även denna gång hade vi en gästprovare med. Han lyckades få imponerande fem rätt tillsammans med Leif och Lars Andersson. Ingen nolla denna gång...hedern är återupprättad. Ove bjöd på olika pajer som smakade otroligt gott. Särskilt pajen med ädelost. Åsa fick som vanligt tvinga in Lasse i bilen och sista man var återigen Leif
13/5-2005 hos familjen Hess. Gästprovaren Magnus Hess var spänd av förväntan inför mötet med ett nu mycket erfaret gäng whiskyprovare. Resultaten efter denna provning var ingenting att imponeras av och Magnus var en av de få som åtmindstone lyckades få ett rätt. Hessarna bjöd på grillat med klyftpotatis och olika såser. Sista man att lämna Norsholm var naturligtvis Leif
Provning Nr 12 Den 9/6-2001 hos Familjen Hess Det första som mötte oss var Lasses väldiga tält på tomten. Här ska det bli fest, må ni tro. Tältet visade sig vara en bra investering att sitta och dricka pilsner i framåt kvällningen. Provningen denna gång var fruktad och svår, men som de mästare vi blivit, snirklade vi oss igenom den med konstärers precision!! Nåja!! En jätteblunder. Jag själv lyckades dela ut en !! poäng till en förmodligen utsökt 17-årslagring av mitt gamla favoritmärke Bowmore. Inget man ringer och berättar för mamma om dagen efter!! Till bords serverades det saftigt grillade fläskfilléer med en utsökt rotfruktsblandning. Yummie!! Även denna provning i nyblivet sommarväder lyckades alla bli fulla!! Det talas om vingliga hemfärder på cykel och ett och annat ras. Kenta lyckades med ett riktigt jättefall i diket precis vid husporten, då vi (Kenta, brorsan och Jag) skulle hem och glo på NHL-finalen. Det lyckades ju - i 5 minuter av första perioden!!! Lasse, Leffa och Robin cyklade hem till Kimstad och de gamla taxihjältarna Ove och Anders tog en bulle. Hessarna kunde andas ut!!!!
Provning Nr 11 Den 13/4-2001 hos Ove Gustavsson Dags för ett besök hos den mäktige Ove Gustavsson. Whiskyprovningen bjöd som vanligt på intressanta diskussioner varvade med rena pajas- konsterna. Den trippellagrade låglandswhiskyn Auchantoshan föll gänget i smaken bäst denna gång. Efter en lugn provning och en god middag som Ove till allas förvåning snickrat ihop alldeles själv började råsupandet ordentligt. Leffa var på bjudhumör och bjöd bort/drack upp två inhandlade whiskyflaskor!!! På slutet började en kaotisk jakt med Ploff i ena ringhörnan, och Lasse, Lasse och Leffa i den andra. Jakten pågick mellan hallen, köket och pokerbordet och slutade med att ploff mosade in allihop i hissen. Patte och Lasse A lyckades också skrämma livet ur mikro-ploff. En stund efter detta så vinglade Jag, Ove och Anders ner för att bränna det sista kruten på Stopet. Så här i efterhand kan man ju säga att det gjorde ingen människa glad!!
Provning Nr 10 Den Den 20/1-2001 hos Bröderna Eklundh Rekordomgång med den prestigefyllda 25-åriga Glenfarclasen som pris för vinnaren. Denna märkliga provning utmynnade i ett spektakulärt fiasko där superlativerna haglade och poängen gick i topp och vinnarna (L.A och P.E) vann på två rätt! Åsa gjorde en delikat rätt på en av Lasses egenhändigt uppfiskade regnbågar. När nästa provning skulle fastslås var det en idiot som föreslog en whisky för fyra tusen spänn- Tjenare. Pokerspel in på sena natten (Kul att vinna sista potten??!!??) Norsholmsfolket missade bussen trots Lasses enträgna uppmaningar om att det var dags att gå.
Den 21/10-2000 hos Lasse Andersson Hessarna ramlade in duktigt förkylda. Det var bara Emelie som visade tåga när hon lurade Nicke till månen med en rövarhistoria från dagens skolgång.-Rutinerat. Den fantastiske Patric sopade hem alla rätt på provningen. Senare på kvällen bjöds det på 27 årig Glen Garioch-whisky. Den missade en törstig Kent som tålmodigt väntat i timmar på försenade deltagare. I stället fick han nöja sig med att åka i väg och spela covers av Göinge- flickorna. Vi andra höll dock ställningen ända in på småtimmarna.
Den 15/8-2000 hos Ove Gustavsson Nu var det dags för provning hemma hos den mäktige Ove Gustavsson. Denna gång heter temat ISLAY SPECIAL. Ska det gå att skilja alla dessa rökiga sorter åt. Bowmore, Ardbeg och Lagavulin. Yummie!!! Ardbegen blev en snabbt en favorit hos alla i klubben. En helt annorlunda islay-smak. Ove visade prov på fina värdtakter och kvällen blev sällsynt lyckad. Alla packade som vanligt dock.
Den 3/6-2000 hos Anders Larsson Den mäktiga herrgården vid Löfstad slott stod som värd för whiskyprovning nr. 7. 2 st. dyra Blackaddersorter stod på sortimentet och hade erkänt lurig färg. Efter 6 provningar fick Kent lämna över förstaplatsen till den ödmjuke Lasse torp Hess. Kent - som slutade på 0 rätt - gjorde slät figur och fick bära mössan. Moffla gjorde en hjältemodig insats som kock, upphällerska och fyllechaffis. Kvällen avrundades med lite jidder och pokerspel. Ove visade gamla mästartakter
Den 21/4-2000 hos Leffa Andersson Nu börjar det lossna för en del. En ny bästa-whisky är funnen i den svindyra, och speciella Ardbeg 17 år. Leffa mekade fram käk som hade räckt till hela Kimstad. Kanongod Taco-buffe med starka såser, grönsaker, köttfärs och ost. En videofilm från Skottland visades som uppladdning. McPhearsson somnade till på soffan, Torp visade en mössa ingen sett förrut, av ganska förståeliga skäl. Stormästaren Kent masade sig hemåt med nedåtböjt huvud ganska tidigt. Han känner att hans tid på tronen börjar dra sig mot sitt slut. Vinnarna delade på Ardbegen. Hemdags vid 3-tiden...lagom trevliga.
Den 15/1-2000 hos Mats McPhearson Många intressanta diskussioner kring vad som är torv rökighet, islay, jura och highland.....igentligen. Svårt att sammanfatta men jag tror inte vi kom fram till något. Diskussionen lär fortsätta. Svår omgång med 5 ganska likartade sorter. Flera nollor. Kent vann på 3 rätt och valde en Dufftown från 1979 som första pris. Gott käk och det blev sent innan hemfärd. Speciellt för dom som rumlade iväg till Palace framåt småtimmarna. Lite diskussion kring en eventuell resa till Skottland i sommar vart det också.
Den 27/11-1999 hos Bröderna Eklundh Spända förväntningar !!! Skulle någon pricka in alla ? ..såg svårt ut på förhand...och hur skulle jappewhiskyn smaka ? ....fanns det bestick och sådant hos Bröderna....eller bruka dom äta med händerna från golvet.....nåja...en pastakastrull behövdes. Riktigt jätteyum kanonkäk, och ganska bra resultat Kent t.ex. prickade alla sorterna. Alla vägrade att ha på sig "klant-hatten",....det ska bli ändring på !! En mycket trevlig och sen kväll. Lasse, Mats och Moffla fick vänta en timme på taxi !!
Den 25/9-1999 hos Familjen Pettersson Ett av målen för denna kväll var att fiska upp Knut's karpar. Det blev inte av !! Resultaten av whiskyprovningarna verkar nu ha stabiliserat sig på en hyfsad nivå. Bud- givningen på det som blir över allt mera våldsam. Ove fick den godaste (Caol Ila) och sumpade den i taxin på väg till Palace !!!..det är till att vara i konsultbranchen. Lasse H delade ut raggningstips.
Den 7/8-1999 hos Familjen Hess Ett mera erfaret gäng klev nu in på scenen....nu skulle det bli annat !!! Vi hade dragit ner sortimentet till fyra sorter (från nio!!) som vi avnjöt i nyinförskaffade provarglas. Resultatet blev därmed en förbättring denna gång, där segern delades av två ödmjuka herrar. På kvällningen så rök ett glas och en bordskiva i 2 plötsliga attacker av polio och vattenskalle. Moffla tittade förskräckt på !!!
Den 19/6-1999 hos Lasse "Thorpe" Andersson. Det var dagen efter firmafest. Leffa P kom 12 timmar för tidigt och Mats cyklade till fel samhälle. Då grillen tändes på förvandlades allting till en rökorgie. Käket helt klart godkänt ändå. Många klåparaktiga kommentarer om whiskysorterna, som sedan skylldes på felaktiga provglas. Framåt småtimmarna visade Leif P upp vad som blivit kallat "världens längsta fall" - en uppvisning i ren järnvilja och superb balans.